AutoMat Askeby

AutoMat Askeby är den första butiken i modulform enligt franchisekonceptet. Denna butik har fått stöd från Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling, Europa investerar i landsbygdsområden. Målsättningen med butiken är att kunna visa upp en butik för alla i Sverige som är intresserade av en AutoMat. Butiken kommer också att öka servicen för ca 1500 människor som bor i Askeby med omnejd. Butiken har ett komplett sortiment med ca 1300 artiklar och öppnar under April 2020. Franchisetagare är Emma Falk.

AutoMat Vallastaden

AutoMat Vallastaden är butik nummer två som öppnade i slutet av 2019 inom AutoMat konceptet. Butiken ligger i det nybyggda bostadsområdet Vallastaden i Linköping. Vallastaden är en nytänkade stadsdel med en annorlunda arkitektur och många smarta lösningar på samhällsplaneringar som är helt unika för platsen. En AutoMat butik var det givna valet för denna plats, många studenter bor i området och de oslagbara öppettiderna tillsammans med ett komplett sortiment anpassat för kundgruppen till ett bra pris har gjort att butiken blivit succé! Franchisetagare är Helén Persdotter.

AutoMat Ekängen

Sveriges äldsta obemannade butik. AutoMat Ekängen satte startskottet för AutoMat konceptet och öppnade 24 November 2018. Ekängen är ett villaområde norr om Linköping med många boende men som alltid saknat en livsmedelsbutik. Butiken är mycket välbesökt och trycker är alltid stort, därför byggdes butiken ut under 2019 med ett nytt stort kylrum för att klara kapaciteten. I Ekängen är det precis som i alla AutoMat butiker ett stort fokus på det lokala, för närvarande finns det 12 aktiva lokala samarbeten. Bland annat färska eko ägg, närodlad potatis, restaurnagmat från två restauranger, färskt bröd från två lokala bagerier, blommor, Ekängens Te mm. Butiken drivs av Edvin Johansson, som också är grundare av kedjan.